ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Ντοκιμαντέρ για τον ποιητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο

Το ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί σε μια αθέατη (για πολλούς) διαδρομή στους τόπους και τα ερεθίσματα που αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την κοινωνική και πνευματική προσφορά του Κωσταντίνου Χατζόπουλου, του πεζογράφου, εισηγητή του συμβολισμού στην Ελλάδα, ποιητή και κριτικού, με την ελπίδα ότι ο καθένας μας θα ανακαλύψει κάτι πολύτιμο που σκέπασε ο χρόνος και οι βεβιασμένες αποδοχές απόψεων και γεγονότων.

«Ο ποιητής πρέπει να νιώσει τον καιρό του, ν’ ανοίξει το μάτι του στις τάσεις της εποχής του, όχι να σέρνεται από τον γύρο μονάχα». Με αυτά τα λόγια ο Αγρινιώτης συγγραφέας περιγράφει τις αντιλήψεις που αποτέλεσαν δρομοδείκτη στη ζωή του. Αποφεύγοντας τους παρωπιδοφόρους και τους υστερόβουλους της εποχής του, ο συγγραφέας τού «Φθινοπώρου» υπήρξε πρωτοπόρος συνδιαμορφωτής των κοινωνικών και λογοτεχνικών εξελίξεων του τόπου μας.

Σε μια εποχή που βρίθει από εύπεπτα αντίδοτα, ίσως να άξιζε να αναζητήσουμε για λίγο το πρόσωπο πίσω από τον λογοτέχνη, αλλά και να “γρατζουνίσουμε” μαζί του το παρελθόν».

Στο ντοκιμαντέρ αφηγούνται οι ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΝΝΙΚΑ ΠΕΪΣΣΕΡΤ, απαγγέλουν οι ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ και ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ. Θα το βρείτε και στο www.dipethe-agriniou.gr

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ντοκιμαντέρ:

https://www.youtube.com/watch?v=1bOfHD-CRl4&feature=emb_logo