Αρχίζει η τηλεκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Στο σχετικό δελτίο τύπου που μας απεστάλλει από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, αναφέρονται τα εξής:

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας με κάθε μέσο, όπως το πράξαμε και στην περίοδο της καραντίνας την περασμένη άνοιξη. Πρεσβεύουμε ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η εφαρμογή της σύγχρονης/ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, ειδικότερα στις μικρές ηλικίες ούτε να υποκαταστήσει το παιδαγωγικό κλίμα, που καλλιεργείται στην τάξη, και τον πολυδιάστατο ρόλο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο: γνωστικό, παιδαγωγικό, κοινωνικό, μορφωτικό, καλλιέργεια ομαδικότητας, χαρακτήρα, αξιών κ.α. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό, που θα λειτουργεί με υγειονομική ασφάλεια και παιδαγωγική επάρκεια, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Καλή δύναμη σε όλους, καλή επιτυχία στους μαθητές μας!»

Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Cisco Webex προσομοιώνετε μια πραγματική αίθουσα διδασκαλίας, σε μια ψηφιακή (Virtual classroom) χρησιμοποιώντας δυνατότητες για: εικόνα/ήχο, διαμοιρασμό αρχείων, ηλεκτρονικό πίνακα.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα του προγράμματός τους χωρίς να απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα (Webex account).

Προαπαιτούμενα στοιχεία για χρήση του Cisco Webex

- Προσωπικός υπολογιστής, tablet, ή κινητό με κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο

- Σύνδεση στο διαδίκτυο

- Εναλλακτικά οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τις τελευταίες προετοιμασίες του συλλόγου διδασκόντων του Σχολείου Καλυβίων για την ενδοσχολική επιμόρφωση και παρουσίαση χρήσης του Webex.