Σε λογοτεχνικό διαγωνισμό διακρίθηκε η Ανδριάνα Δρακοπούλου

Η Ανδριάνα Δρακοπούλου, κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου, διαμένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Προσχολική Αγωγή και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής, ενώ της αρέσει πολύ η λογοτεχνία.

Όπως μας είπε, η ιδέα ξεκίνησε από μια συνάδελφό της που της γνώρισε την ιστοσελίδα 121 Words και στην οποία έχει γράψει μέχρι στιγμής 3 ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί, ενώ αναμένονται και άλλες... Της άρεσε που ήταν με όριο λέξεων...

Η Ανδριάνα εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και του χρόνου να είναι γεμάτο το χωριό μας με κόσμο και χαμόγελα...

Ακόμη σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, σημειώνει πως όλα θα τα ξεπεράσουμε γιατί είμαστε Έλληνες και έχουμε καρδιά μεγάλη για τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι που μας κρατά γεμάτους ελπίδα!  Ακόμη επεσήμανε πως πρέπει να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες και είναι πάρα πολλοί. Η εθελοντική εργασία είναι η καλύτερη!!!

Το 121 Words μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση της λογοτεχνίας flash fiction, διοργάνωσε από 3 έως 16 Φεβρουαρίου αυτόν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό, με μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Venus, Anubis και Brain Ware.

Το κείμενο της Ανδριάνας Δρακοπούλου θα δημοσιευτεί μάλιστα, στις 7 Μαΐου, στην έκδοση του περιοδικού Σκανδιναβικά GO.

Δείτε το κείμενο με τίτλο «Μα να που και εγώ τη θέλω»:

«Κοίτα που τώρα θα μου πει το «σ’ αγαπώ» και τι να της απαντήσω; Μα δεν γίνεται είναι πάνω από τα θέλω μου και υποψιάζομαι και πάνω από τα δικά της, αλλά εκείνη τολμά.

Εγώ δεν έχω το θάρρος. Ξέρω τι θα προκαλέσει όλο αυτό που προσπαθεί να κάνει εδώ και ώρα, μα απαγορεύεται.

Τα χρώματα που εναλλάσσονται μέσα της, το κόκκινο με το κίτρινο, το νερένιο μπλε που ξεπήδησε ανάμεσά τους, το μοβ, το πορτοκαλί. Αχ αυτό το πορτοκαλί... «Είναι τόσο ζωντανός ο έρωτάς μου για σένα! Για σένα που καταστρέφεις σε ότι δίνω ζωή. Πώς να το κρατήσω άλλο κρυφό; Πρέπει να σε προλάβω», σκεφτόταν το νερό και την φίλησε απαλά... «Σ' αγαπώ» πρόλαβε να ψελλίσει η φωτιά...

Διακρίθηκαν οι παρακάτω συγγραφείς με αλφαβητική σειρά:

Ιωάννα Αδάμ - Σ' αγαπώ - seni seviyorum

Αθανάσιος Ανδρικάκης - Η υπόσχεση

Βίκυ Β. - Το Μι του Έρωτα

Μαίρη Βαβουράκη - Το χρέος

Ελένη Βασάλου - Κολασμένη όρεξη

Αναστάσιος Βρόσγος - Ηλέκτρα

Ελένη Δεληβοριά - Ένας χαλασμένος φανοστάτης αφηγείται

Ανδριάνα Δρακοπούλου - Μα να που και εγώ τη θέλω