Η δικηγόρος Λεωνή Θ. Περεπή, εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Η αξιόλογη νεαρή νομικός, είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2014, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο «Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου» ενώ συμμετείχε πρόσφατα στον πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στις αρχές Νοέμβρη, με γραπτές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη και στις αρχές Ιανουαρίου, με προφορικές εξετάσεις στην Αθήνα, στον Άρειο Πάγο. Τελικά, η Λεωνή Περεπή, ήταν μεταξύ των 70 επιτυχόντων της 26ης εκπαιδευτικής σειράς που θα φοιτήσουν στην κατεύθυνση  Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης!

Ακολουθεί ένας χρόνος σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν εξάμηνη πρακτική στο Πρωτοδικείο Αθηνών και κατόπιν διορισμός σε κάποιο από τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ευρυγένης» του Κέντρου Διεθνούς Οικονομικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ανώτατων δικαστικών λειτουργών, φοιτητών και πλήθους κόσμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Τσίαρας στον χαιρετισμό του, προέτρεψε τους νέους σπουδαστές να αρνηθούν τη στασιμότητα και τη μοιρολατρία, ότι τίποτα δεν μπορεί αλλάξει στον τόπο. Να καλλιεργήσουν με τη βοήθεια των Καθηγητών τους τον ορθό δικανικό συλλογισμό και να ασκήσουν το λειτούργημά τους με το ανοιχτό πνεύμα που πρέπει να διαπνέει τον σύγχρονο δικαστή και τέλος ευχήθηκε σε όλες και σε όλους καλή σταδιοδρομία!

Η Λεωνή Περεπή είναι η πρώτη γυναίκα από το χωριό μας η οποία θα υπηρετήσει στον Δικαστικό κλάδο, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο όλες τις προσπάθειές που έχει καταβάλλει, ταυτόχρονα όμως η επιτυχία της αποτελεί μια δικαίωση και για την οικογένειά της, για τους κόπους και τις θυσίες που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα για να την στηρίξουν και να της συμπαρασταθούν!

Της ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία, στη συνέχεια της καριέρας της!