Επίσκεψη του Συλλόγου Γυναικών στο ιστορικό Μεσολόγγι

Αρχικά στην πρωτεύουσα του νομού μας επισκέφθηκαν τον Κήπο των Ηρώων, όπου ο ξεναγός Γιώργος Αποστολάκος τους ανέφερε πολλά σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τις πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου, το 1826, καθώς και για τα μνημεία που υπάρχουν στο Ηρώο.

Μέσα στον κήπο υπάρχουν Μνημεία των ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου καθώς και άλλων που ενστερνίστηκαν τα οράματα της απελευθέρωσης. Δεσπόζει σε κεντρικό σημείο ο Τύμβος με τα οστά πολλών εκ των αγωνιστών, μνημεία, αγάλματα, προτομές, ανδριάντες, στήλες και πλάκες επιτύμβιες, επεξηγηματικές και πληροφορικές, σταυροί πεσόντων γνωστών και αφανών που έδωσαν τη ζωή τους, θυσία στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο κήπος είναι πυκνοφυτεμένος, διάσπαρτος από μνημεία, που ανεγέρθηκαν κατά καιρούς, αφιερωμένα σε εξέχουσες στρατιωτικές και πολιτικές προσωπικότητες της εποχής Έλληνες και Φιλέλληνες.

Αμέσως μετά την ξενάγηση, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, επισκέφθηκαν το λιμάνι και την λιμνοθάλασσα, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η διοίκηση του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τον ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο, καθώς και τις κυρίες που συμμετείχαν στην εκδρομή.