Το γκρεμισμένο εκκλησάκι στη Μεγάλη Χώρα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης  κ.κ. Κοσμάς

Σημειώνεται ότι παλαιότερα και ο ίδιος είχε λειτουργήσει στον ναό ενώ ένας από τους πρωτοστάτες για την ανέγερση του ναού το 1969 ήταν ο πατέρας του Μητροπολίτη, π. Ευστράτιος Παπαχρήστος.

Ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες στην επίσκεψη, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, ενώ όπως τονίζει και ο εφημέριος του ναού π. Κοσμάς Τσιτσιβός  «με δάκρυα στα μάτια αντικρίσαμε αυτό το θέαμα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εφημέριος του ναού π. Τσιτσιβός:

«Το εκκλησάκι αυτό υπάρχει περίπου από το 1970. Έγινε με δαπάνες του χωριού, από δωρεές των χωριανών. Ο τότε εφημέριος ήταν ο πατέρας του Μητροπολίτη, π. Ευστράτιος Παπαχρήστος.

Πριν από μέρες είχε κατατεθεί αίτημα από τον ιδιοκτήτη του χωραφιού στο οποίο βρίσκεται ο ναός, να εκκενωθεί το εκκλησάκι, με πρόφαση ότι ο ίδιος τον νομιμοποίησε ως δικό του κτίσμα. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αρνήθηκε ομόφωνα την εκκένωση. Χθες αντικρίσαμε με δάκρυα στα μάτια αυτή την εικόνα.

Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Ούτε οι πρόγονοί μας δεν είχαν ζήσει κάτι τέτοιο. Η Μεγάλη Χώρα ήταν κέντρο των Τούρκων και ακόμη και αυτοί είχαν σεβαστεί τον Ναό της Κοιμήσεως από τον 6ο αιώνα.

Εύχομαι ο θεός να συγχωρέσει τον άνθρωπο που το έκανε και ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει για το καλό του»…

Νεώτερη ενημέρωση

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν χθες αστυνομικοί στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου για το γκρέμισμα του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος ιδιοκτήτης του χωραφιού και η 67χρονη σύζυγός συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι με τη χρήση τρακτέρ και επαναλαμβανόμενες προσκρούσεις με την πλατφόρμα στο εκκλησάκι, γκρέμισαν τον τοίχο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών στην εκκλησία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πηγή: agrinionews.gr